Pecan Taart
Posted On 25 oktober 2024
Ingrediënten
• 213 gr bruine suiker
• 64 gr gesmolten boter
• 234 gr Honing
• 3 eieren
• 1 theelepel vanilla extract
• 1 ½ cup klein gehakte pecan noten
• 24 halve pecan noten voor decoratie
• 1 recept basis appeltaartdeeg ( ik gebruik Koopmans)
• muffin pan of appeltaart pan met losse bodem.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175ºC
- Bereid de appeltaart deeg voor zoals op de verpakking. Koel het voor dat je het gebruikt.
Rol het deeg uit voor de bodem en de zijkanten. En bedenk de vorm met het deeg.
Gebruikt u het voor kleine taartjes (muffin formaat) maak dan bolletjes van 4 cm doorsnee en druk ze plat met je hand. en plaats ze in de muffin cups. Bak voor 10 minuten.
De korst is dan nog niet volledig gebakken. klaar voor de vulling. - In een medium schaal, combineer de bruine suiker, botter, honing, vanilla extract en eieren met een elektrische mixer
- Als dat goed gemengd is roer dan de kleine stukjes pecan noten er door heen.
- Giet nu de mix in de voorgebakken bodem / of met een lepel in de bakjes.
Het kan zijn dat het deeg in de muffin bakjes te ver omhoog is gekomen. duw dit met een lepel voorzichtig terug. - Druk de bewaarde halve pecan noten in een mooi patroon op de taart en op de muffins op iedere muffin 1 halve pecan noot
- Bak voor 35 to 45 minuten of tot de binnen kant gaar is. (test met een sate prikker of breinaald)
- als de zijkant te donker wordt, dek dit dan af met aluminium folie.
- Laat afkoelen voor 30 minuten.
De binnen kant is extreem heet dat zorg er voor dat je het niet te snel wil/kan eten.
