Pompoen muffins

Origineel recept Debi Schull (Mennonite / Amish recipe)

Ingrediënten:
425 gr pompoen puree
115 gr boter of plantaardige olie
150 gr bruine basterd suiker
150 gr suiker
2 eieren
1 theelepel vanilla extract
350 gram bloem
1 eetlepel pompoen kruiden
2 theelepels kaneel
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
optioneel : chocolade druppels, noten, fruit etc

Hoe te maken:

Verwarm de oven voor op 190°C
Doe muffin cups in de gaten van de muffin tray. ( ik haal 18 muffins uit dit beslag en gebruik 2 trays)
Doe de bloem, kruiden, bakpoeder en zout in een kleine kom en meng goed door.
In een grote kom doet u de pompoen puree, boter/olie, mix dit goed door elkaar
tot het een gladde substantie is.
Roer nu de suikers er door heen, tot de suiker helemaal is opgenomen.
Roer nu de eieren en de vanilla er door heen tot het weer een gladde substantie is.
Meng nu de droge ingrediënten er door heen en roer indien gewenst de extra ingrediënten er doorheen.
Roer met de mixer tot het een mooie schuimige massa is geworden.
Schep het nu met een lepel in de klaarstaande muffin cups.
Bak ze af in 22 tot 25 minuten.
Controleer met een sate prikker of dunne breinaald of ze gaar zijn.
Laat ze op een rooster afkoelen

Een reactie toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »