3 Laags pompoen brownies

Origineel recept Debi Schull, Mennonite/Amish recipe

Ingrediënten

1e laag (Onderste)

240 gr boter, zacht
400 gr suiker
200 gr bruine suiker
1 theelepel vanille extract
4 eieren
195 gr bloem
100gr cacao poeder
1 theelepel zout
170 gr chocolade druppels

2e laag (Middelste)

57 gr boter, zacht
125 gr pompoen puree
1 theelepel vanille extract
½ theelepel kaneel poeder
¼ theelepel nootmuskaat poeder
snufje zout
500 gr poeder suiker
2-3 druppels oranje voedsel kleurstof(optioneel)

3e Laag (Top)

150 gr pure chocolade
2 eetlepels boter

Hoe te maken

verwarm de oven voor op 175°C.
Bekleed een bakblik van 25x 23 cm met bakpapier.

Voor de eerste laag .Mix in een kom met mixer de boter en suiker romig en voeg daar de vanille en eieren aan toe en mix het tot een glad beslag.

In een aparte kleine kom, mix de bloem , cacao poeder en de zout, en voeg dit langzaam toe aan het boter mengsel in 3 delen terwijl u blijft mixen.

Roer nu de chocolade druppels er door heen.
Schep het mengsel nu in het klaar staande bakblik. ( het is vrij dik)
En smeer het uit over het hele bakblik.
Bak dit deel in de oven voor 30 tot 35 minuten.

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Maak in de tussentijd de 2e laag deeg klaar.

Mix de boter pompoen puree en de vanille extract met een elektrische mixer.
het kan een beetje klonterig zijn , maar dat komt straks wel.
Voeg de kaneel, nootmuskaat, zout en 100 gram poeder suiker toe,
mix tot een mooi stevig glad deeg,
voeg nu langzaam 100 gram poeder suiker per keer de rest toe. maar blijf mixen tot een mooi romig beslag, mix nu als je dat wil, de oranje kleurstof toe en mix het nog een keer goed door.
Verdeel deze laag over de brownie laag, en strijk hem glad. Zet in de koelkast.
Terwijl je de 3e laag maakt.

3e Laag
Pak een pan met water en laat het op de kookplaat opwarmen.
In een metalen bak die daar op past doe je de chocola en boter en mix dit tijdens het smelten goed door elkaar.

Haal de brownie plaat uit de koelkast en smeer de laag chocolade over de 2e laag heen en stop hem terug in de koelkast. om hem volledig te laten afkoelen.

Snij de 3 laags brownie in stukken en geniet van de smaak sensatie.

Een reactie toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »