Champignon Roomsoep
Op verzoek van wat aanwezigen bij ons gezellige Oogstfeest van 19 oktober 2024 plaats ik hier het recept van de Champignon roomsoep die ik daar opdiende. Simpel, maar o zo heerlijk! Voor ongeveer 4 personen.
Benodigdheden:
- 500 gr champignons in plakjes (normale of kastanjechampignons)
- 50 gr roomboter
- 1 theelepel tijm vers, maar gedroogd mag ook
- 50 gr bloem
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 2 bouillontabletten (champignon-, groenten-, of bospaddestoelenbouillon)
- 800 ml heet water
- 200 ml slagroom of kookroom
- Evt wat bladselderij ter decoratie.
Bereiding:
Snipper de uien en knoflook fijn. Verhit 10 gr roomboter in een soeppan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg de champignons toe en bak deze een paar minuten mee tot ze wat geslonken zijn. Voeg dan de tijm toe en door erdoor.
Voeg de rest van de boter toe en laat deze smelten tussen de champignons. Voeg dan de bloem toe, roer erdoor en bak een minuutje mee (echt bakken, want anders smaakt de soep niet lekker). Los het bouillonblokje op in het hete water en giet dit vervolgens bij de champignons. Roer goed door zodat de klontjes allemaal verdwijnen. Laat dit ongeveer 10 minuten zacht koken, langer mag.
Schenk de room er al roerend bij en proef of de soep nog een snufje peper of zout kan gebruiken. Garneer voor het serveren eventueel met wat blaadjes bladselderij. Eet smakelijk!!
Bron: leukerecepten.nl met wat eigen aanpassingen.